Корисні посилання

Міністерство освіти і науки України

Чернівецький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти

Департамент освіти і науки, молоді та спорту Чернівецької обласної державної адміністрації

Інформаційна система управління освіти Чернівецької області

Путила туристична

Путильська районна державна адміністрація

Путильська районна організація профспілки працівників освіти

Районний методичний кабінет

Путильський РЦДЮТ

«Педрада» портал освітян України

Сайт вчителів інформатики Путильщини

Сайт вчителів математики Путильщини

Ресурси дистанційного навчання:

10minschool

Сайти ЗНЗ району:

Путильська ЗОШ І-ІІІ ступенів

Путильська гімназія

Селятинська ЗОШ-інтернат І-ІІІ ступенів

Селятинська ЗОШ I-III ступенів

Самаківська ЗОШ I-III ступенів

Шепітська ЗОШ I-III ступенів

Яблуницька ЗОШ І-ІІ ступенів

Киселицька ЗОШ I-III ступенів

Підзахаричівський НВК

Мариничівський НВК

Русківський НВК

Фошківський НВК

Плосківська ЗОШ I-III ступенів

Розтоківська ЗОШ I-III ступенів

Дихтинецька ЗОШ I-III ступенів

Усть-Путильська ЗОШ I-II ступенів

Конятинська ЗОШ I-III ступенів

Сергіївська ЗОШ I-III ступенів

Довгопільська ЗОШ І-ІІІ ступенів

Замогильна ЗОШ І-ІІ ступенів

Сайти ДНЗ району:

Селятинський ДНЗ

Яблуницький ДНЗ

Киселицький ДНЗ

Конятинський ДНЗ

Путильський ДНЗ

Усть-Путильський ДНЗ

Плосківський ДНЗ

Довгопільський ДНЗ

Сергіївський ДНЗ

Розтоківський ДНЗ

Дихтинецький ДНЗ

ІСУО

 

 

 

КУРС:Дошкілля

Реєстрація на чергу в ДНЗ

Випускникам

Команда сайту

Адміністратор:

Попюк Петро Михайлович

Пошта:

putvos@ukr.net

Статистика

Користувачі : 24956
Зміст : 2458
Переглянути хіти змісту : 2682385


Наказ про невідкладні заходи щодо запобігання спалахам гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь серед дітей у закладах освіти району PDF Друк e-mail
Написав Administrator   
Середа, 09 вересня 2020, 09:12

Н А К А З

01.09.2020 смт Путила № 78

 

Про невідкладні заходи щодо запобігання спалахам гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь серед дітей у закладах освіти району

 

На виконання наказу Департаменту освіти і науки облдержадміністрації від 22.08.2020 № 246 «Про організацію харчування дітей у закладах дошкільної, загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти у 2020/2021 н.р.» з метою збереження здоров'я дітей, запобігання поширенню інфекційних хвороб і отруєнь дітей неякісними харчовими продуктами у закладах дошкільної, загальної середньої освіти у 2020/2021 навчальному році

 

НАКАЗУЮ:

1. Затвердити План заходів щодо запобігання спалахам гострих кишкових інфекцій і харчових отруєнь у закладах дошкільної, загальної середньої освіти району, що додається.

2. Керівникам закладів освіти:

2.1.Забезпечити упродовж 2020/2021 н.р.:

2.1.1. Укомплектування штату медичних працівників закладів освіти відповідно до чинного законодавства та створення відповідних умов для роботи медичного персоналу.

 

2.1.2. Проведення моніторингу стану здоров'я дітей.

2.1.3. Дотримання вимог санітарного законодавства під час проведення освітнього процесу та перебування школярів у групах продовженого дня.

2.1.4. Організацію постачання до закладів освіти безпечних та якісних харчових продуктів.

2.1.5. Проведення заходів щодо профілактики спалахів ГКІ і харчових отруєнь, гігієнічного виховання та формування у дітей стереотипу здорового способу життя

2.2. При виявленні випадків харчових отруєнь у закладах освіти району терміново інформувати сектор освіти райдержадміністрації.

3. Фахівцю з питань організації харчування сектору освіти райдержадміністрації (Калініній О.Д.) тримати на постійному контролі виконання Плану заходів щодо запобігання спалахам гострих кишкових інфекцій і харчових отруєнь у закладах освіти району.

4. Наказ розмістити на інформаційному сайті сектору освіти райдержадміністрації.

5. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

 

В. о. завідувача сектору освіти

райдержадміністрації                                                                                                    Іван ЛЕЙБА

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ сектору освіти

райдержадміністрації

01.09.2020 № 78


Заходи

щодо запобігання спалахам гострих кишкових інфекцій

та харчових отруєнь серед дітей у закладах освіти району

з/п

Зміст

Виконавці

1.

Забезпечити дотримання нормативно-правових документів щодо організації харчування та призначити відповідальних осіб за організацію харчування дітей.

Керівники закладів освіти

2.

Забезпечити належний санітарно-технічний стан мереж водопостачання та каналізування закладів освіти, у т.ч. харчоблоків

Керівники закладів освіти

3.

Забезпечити заклади освіти достатньою кількістю гарячої та холодної проточної води гарантованої якості, у т. ч. харчоблоки.

Керівники закладів освіти

4.

Забезпечити харчоблоки закладів освіти холодильним та технологічним обладнанням відповідно до вимог, вживати необхідних заходів щодо їх належного функціонування впродовж оздоровчого періоду

Керівники закладів освіти

5.

Дотримуватися термінів реалізації, відповідного температурного режиму, товарного сусідства харчових продуктів та сировини під час зберігання та транспортування

Керівники закладів освіти

6.

Здійснювати прийом харчових продуктів та продовольчої сировини лише за наявності документів, що підтверджують їх якість, згідно з Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»

Керівники закладів освіти

7.

Забезпечити повноцінне, безпечне і якісне харчування дітей та виконання натуральних норм харчування у закладах освіти відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22.11.04 №1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку»

Керівники закладів освіти

8.

Розробляти та затверджувати перспективні меню для харчування дітей в закладах освіти відповідно до діючих санітарних норм та правил, погоджувати їх з регіональним управлінням Держпродспоживслужби

Керівники закладів освіти

9.

Не допускати використання у харчуванні дітей продуктів, що містять синтетичні барвники, ароматизатори, підсолоджувачі смаку, консерванти, кремові вироби, вершково-рослинні масла та масла з додаванням будь-якої іншої сировини

Керівники закладів освіти

10.

Забезпечити дотримання технології приготування їжі відповідно до затверджених рецептур та санітарно-протиепідемічних вимог

Керівники закладів освіти

11.

Забезпечити ведення документації по здійсненню контролю за якістю та безпечністю харчування в закладах освіти

Керівники закладів освіти

12.

Забезпечити своєчасне проходження профмедоглядів працівників їдалень, а також осіб, зайнятих постачанням харчових продуктів

Керівники закладів освіти

13.

Забезпечити заклади освіти миючими та дезінфікуючими засобами, кухонним, столовим посудом, виробничим інвентарем, спецодягом відповідно до вимог

Керівники закладів

освіти

14.

Забезпечити дієвий контроль за дотриманням санітарно-протиепідемічних вимог у закладах освіти

Керівники закладів освіти


 

 

 

Н А К А З

01.09.2020 смт Путила № 78

Про невідкладні заходи щодо запобігання спалахам гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь серед дітей у закладах освіти району

На виконання наказу Департаменту освіти і науки облдержадміністрації від 22.08.2020 № 246 «Про організацію харчування дітей у закладах дошкільної, загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти у 2020/2021 н.р.» з метою збереження здоров'я дітей, запобігання поширенню інфекційних хвороб і отруєнь дітей неякісними харчовими продуктами у закладах дошкільної, загальної середньої освіти у 2020/2021 навчальному році

НАКАЗУЮ:

1. Затвердити План заходів щодо запобігання спалахам гострих кишкових інфекцій і харчових отруєнь у закладах дошкільної, загальної середньої освіти району, що додається.

2. Керівникам закладів освіти:

2.1.Забезпечити упродовж 2020/2021 н.р.:

2.1.1. Укомплектування штату медичних працівників закладів освіти відповідно до чинного законодавства та створення відповідних умов для роботи медичного персоналу.

2.1.2. Проведення моніторингу стану здоров'я дітей.

2.1.3. Дотримання вимог санітарного законодавства під час проведення освітнього процесу та перебування школярів у групах продовженого дня.

2.1.4. Організацію постачання до закладів освіти безпечних та якісних харчових продуктів.

2.1.5. Проведення заходів щодо профілактики спалахів ГКІ і харчових отруєнь, гігієнічного виховання та формування у дітей стереотипу здорового способу життя

2.2. При виявленні випадків харчових отруєнь у закладах освіти району терміново інформувати сектор освіти райдержадміністрації.

3. Фахівцю з питань організації харчування сектору освіти райдержадміністрації (Калініній О.Д.) трим

Н А К А З

01.09.2020 смт Путила № 78

Про невідкладні заходи щодо запобігання спалахам гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь серед дітей у закладах освіти району

На виконання наказу Департаменту освіти і науки облдержадміністрації від 22.08.2020 № 246 «Про організацію харчування дітей у закладах дошкільної, загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти у 2020/2021 н.р.» з метою збереження здоров'я  дітей,  запобігання поширенню інфекційних хвороб і отруєнь дітей неякісними харчовими продуктами у закладах дошкільної, загальної середньої освіти у 2020/2021 навчальному році

НАКАЗУЮ:

1.  Затвердити План заходів щодо запобігання спалахам гострих кишкових інфекцій і харчових отруєнь у закладах дошкільної, загальної середньої освіти району, що  додається.

 

2. Керівникам закладів освіти:

2.1.Забезпечити упродовж 2020/2021 н.р.:

2.1.1. Укомплектування штату медичних працівників закладів освіти відповідно до чинного законодавства та створення відповідних умов для роботи медичного персоналу.

2.1.2. Проведення моніторингу стану здоров'я дітей.

2.1.3. Дотримання вимог санітарного законодавства під час проведення освітнього процесу та перебування школярів у групах продовженого дня.

2.1.4. Організацію постачання до закладів освіти безпечних та якісних харчових продуктів.

2.1.5. Проведення заходів щодо профілактики спалахів ГКІ і харчових отруєнь, гігієнічного виховання та формування у дітей стереотипу здорового способу життя

2.2.     При виявленні випадків харчових отруєнь у закладах освіти району терміново інформувати сектор освіти райдержадміністрації.

 

3. Фахівцю з питань організації харчування сектору освіти райдержадміністрації (Калініній О.Д.) тримати на постійному контролі виконання Плану заходів щодо запобігання спалахам гострих кишкових інфекцій і харчових отруєнь у закладах освіти району.

 

4. Наказ розмістити на інформаційному сайті сектору освіти райдержадміністрації.

5. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

В. о. завідувача сектору освіти

райдержадміністрації                                                  Іван ЛЕЙБА

ати

Н А К А З

01.09.2020 смт Путила № 78

 

Про невідкладні заходи щодо запобігання спалахам гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь серед дітей у закладах освіти району

 

На виконання наказу Департаменту освіти і науки облдержадміністрації від 22.08.2020 № 246 «Про організацію харчування дітей у закладах дошкільної, загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти у 2020/2021 н.р.» з метою збереження здоров'я дітей, запобігання поширенню інфекційних хвороб і отруєнь дітей неякісними харчовими продуктами у закладах дошкільної, загальної середньої освіти у 2020/2021 навчальному році

 

НАКАЗУЮ:

 

1. Затвердити План заходів щодо запобігання спалахам гострих кишкових інфекцій і харчових отруєнь у закладах дошкільної, загальної середньої освіти району, що додається.

 

2. Керівникам закладів освіти:

2.1.Забезпечити упродовж 2020/2021 н.р.:

2.1.1. Укомплектування штату медичних працівників закладів освіти відповідно до чинного законодавства та створення відповідних умов для роботи медичного персоналу.

2.1.2. Проведення моніторингу стану здоров'я дітей.

2.1.3. Дотримання вимог санітарного законодавства під час проведення освітнього процесу та перебування школярів у групах продовженого дня.

2.1.4. Організацію постачання до закладів освіти безпечних та якісних харчових продуктів.

2.1.5. Проведення заходів щодо профілактики спалахів ГКІ і харчових отруєнь, гігієнічного виховання та формування у дітей стереотипу здорового способу життя

2.2. При виявленні випадків харчових отруєнь у закладах освіти району терміново інформувати сектор освіти райдержадміністрації.

 

3. Фахівцю з питань організації харчування сектору освіти райдержадміністрації (Калініній О.Д.) тримати на постійному контролі виконання Плану заходів щодо запобігання спалахам гострих кишкових інфекцій і харчових отруєнь у закладах освіти району.

 

4. Наказ розмістити на інформаційному сайті сектору освіти райдержадміністрації.

5. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

 

 

В. о. завідувача сектору освіти

райдержадміністрації Іван ЛЕЙБА

 

 

 

на постійному контролі виконання Плану заходів щодо запобігання спалахам гострих кишкових інфекцій і харчових отруєнь у закладах освіти району.

4. Наказ розмістити на інформаційному сайті сектору освіти райдержадміністрації.

5. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

В. о. завідувача сектору освіти

райдержадміністрації Іван ЛЕЙБА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ сектору освіти

райдержадміністрації

01.09.2020 № 78

Заходи

щодо запобігання спалахам гострих кишкових інфекцій

та харчових отруєнь серед дітей у закладах освіти району

з/п

Зміст

Виконавці

1.

Забезпечити дотримання нормативно-правових документів щодо організації харчування та призначити відповідальних осіб за організацію харчування дітей.

Керівники закладів освіти

2.

Забезпечити належний санітарно-технічний стан мереж водопостачання та каналізування закладів освіти, у т.ч. харчоблоків

Керівники закладів освіти

3.

Забезпечити заклади освіти достатньою кількістю гарячої та холодної проточної води гарантованої якості, у т. ч. харчоблоки.

Керівники закладів освіти

4.

Забезпечити харчоблоки закладів освіти холодильним та технологічним обладнанням відповідно до вимог, вживати необхідних заходів щодо їх належного функціонування впродовж оздоровчого періоду

Керівники закладів освіти

5.

Дотримуватися термінів реалізації, відповідного температурного режиму, товарного сусідства харчових продуктів та сировини під час зберігання та транспортування

Керівники закладів освіти

6.

Здійснювати прийом харчових продуктів та продовольчої сировини лише за наявності документів, що підтверджують їх якість, згідно з Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»

Керівники закладів освіти

7.

Забезпечити повноцінне, безпечне і якісне харчування дітей та виконання натуральних норм харчування у закладах освіти відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22.11.04 №1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку»

Керівники закладів освіти

8.

Розробляти та затверджувати перспективні меню для харчування дітей в закладах освіти відповідно до діючих санітарних норм та правил, погоджувати їх з регіональним управлінням Держпродспоживслужби

Керівники закладів освіти

9.

Не допускати використання у харчуванні дітей продуктів, що містять синтетичні барвники, ароматизатори, підсолоджувачі смаку, консерванти, кремові вироби, вершково-рослинні масла та масла з додаванням будь-якої іншої сировини

Керівники закладів освіти

10.

Забезпечити дотримання технології приготування їжі відповідно до затверджених рецептур та санітарно-протиепідемічних вимог

Керівники закладів освіти

11.

Забезпечити ведення документації по здійсненню контролю за якістю та безпечністю харчування в закладах освіти

Керівники закладів освіти

12.

Забезпечити своєчасне проходження профмедоглядів працівників їдалень, а також осіб, зайнятих постачанням харчових продуктів

Керівники закладів освіти

13.

Забезпечити заклади освіти миючими та дезінфікуючими засобами, кухонним, столовим посудом, виробничим інвентарем, спецодягом відповідно до вимог

Керівники закладів

освіти

14.

Забезпечити дієвий контроль за дотриманням санітарно-протиепідемічних вимог у закладах освіти

Керівники закладів освіти

Останнє оновлення на Середа, 09 вересня 2020, 09:20
 

Історико-краєзнавчий портрет Буковини

Новий сайт

Геліантус

Учитель року -2019

Результати:

Географія

Основи здоров'я

Посилання

Педагогічна преса

pedpresa.ua
ВИДАВНИЦТВО "ПЕДАГОГІЧНА ПРЕСА"
pedpresa.ua
  • Наш новий сайт
    Ласкаво просимо до нового сайту ДІВП видавництва «Педагогічна преса». Ми пропонує багато цікавих і сучасних науково-методичних журналів. Тут ви можете ознайомитися з повним переліком наших видань. У розділі “Наші видання” ви маєте змогу подивитися зміст наших друкованих часописів.