Логін



Корисні посилання

Міністерство освіти і науки України

Чернівецький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти

Департамент освіти і науки, молоді та спорту Чернівецької обласної державної адміністрації

Інформаційна система управління освіти Чернівецької області

Путила туристична

Путильська районна державна адміністрація

Путильська районна організація профспілки працівників освіти

Районний методичний кабінет

Путильський РЦДЮТ

«Педрада» портал освітян України

10minschool

Сайт вчителів інформатики Путильщини

Сайт вчителів математики Путильщини

Сайти ЗНЗ району:

Путильська ЗОШ І-ІІІ ступенів

Путильська гімназія

Селятинська ЗОШ-інтернат І-ІІІ ступенів

Селятинська ЗОШ I-III ступенів

Самаківська ЗОШ I-III ступенів

Шепітська ЗОШ I-III ступенів

Яблуницька ЗОШ І-ІІ ступенів

Киселицька ЗОШ I-III ступенів

Підзахаричівський НВК

Мариничівський НВК

Русківський НВК

Фошківський НВК

Плосківська ЗОШ I-III ступенів

Розтоківська ЗОШ I-III ступенів

Дихтинецька ЗОШ I-III ступенів

Усть-Путильська ЗОШ I-II ступенів

Конятинська ЗОШ I-III ступенів

Сергіївська ЗОШ I-III ступенів

Довгопільська ЗОШ І-ІІІ ступенів

Замогильна ЗОШ І-ІІ ступенів

Сайти ДНЗ району:

Селятинський ДНЗ

Яблуницький ДНЗ

Киселицький ДНЗ

Конятинський ДНЗ

Путильський ДНЗ

Усть-Путильський ДНЗ

Плосківський ДНЗ

Довгопільський ДНЗ

Сергіївський ДНЗ

Розтоківський ДНЗ

Дихтинецький ДНЗ

ІСУО

 

 

 

КУРС:Дошкілля

Реєстрація на чергу в ДНЗ

Випускникам

Команда сайту

Адміністратор:

Попюк Петро Михайлович

Пошта:

putvos@ukr.net

Статистика

Користувачі : 5146
Зміст : 2137
Переглянути хіти змісту : 2176309


Наказ про вивчення стану дотримання вимог діючого законодавства України щодо організації харчування у закладах загальної середньої освіти області PDF Друк e-mail
Написав Administrator   
Вівторок, 09 жовтня 2018, 10:56

НАКАЗ

26”  вересня 2018р.                                                                                       № 438

Про вивчення стану дотримання

вимог діючого законодавства України

щодо організації харчування у закладах

загальної середньої освіти області

Відповідно до законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», на виконання плану роботи Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації на 2018 рік, керуючись постановами Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 № 1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах» (із змінами) та від 02.02.2011 № 116 «Про затвердження Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість» (із змінами), спільним наказом Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства освіти і науки України від 01.06.2005 № 242/329 «Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах», зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 15.06.2005  за № 661/10941, наказами Департаменту освіти і науки  від 16.08.2018 № 363 «Про організацію харчування дітей у закладах дошкільної, загальної середньої та професійно-технічної освіти у 2018/2019 н.р.», 16.08.2018 № 364 «Про невідкладні заходи щодо запобігання спалахам гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь серед дітей у закладах освіти області» та з метою підготовки матеріалів  до колегії Департаменту освіти і науки облдержадміністрації щодо стану дотримання вимог діючого законодавства України з питань організації харчування в  закладах загальної середньої освіти

НАКАЗУЮ:

1.  Здійснити  впродовж жовтня – грудня 2018 року моніторинг стану дотримання вимог діючого законодавства України щодо організації харчування в  закладах загальної середньої освіти області.

 

2. Затвердити:

2.1. Склад комісії з проведення моніторингу стану організації харчування в  закладах загальної середньої освіти області, що додається.

2.2. Протокол вивчення стану дотримання вимог діючого законодавства України щодо організації харчування в закладах загальної середньої освіти області, що додається.

3. Директору КУ «Навчально-методичний центр якості освіти та координації господарської діяльності навчальних закладах області»               ПРІНЬКО С.І.:

3.1. Здійснити виїзди комісії до закладів загальної середньої освіти, де були виявлені порушення органами Держпродспоживслужби Чернівецької області.

3.2. До 15.12.2018 узагальнити відповідні матеріали за результатами вивчення стану дотримання вимог діючого законодавства України щодо організації харчування в закладах загальної середньої освіти області та підготувати проект довідки та рішення колегії Департаменту освіти і науки облдержадміністрації.

4. Керівникам місцевих органів управління освітою райдержадміністрацій, міських рад, об’єднаних територіальних громад, директорам закладів загальної середньої освіти:

4.1. Забезпечити умови для проведення моніторингу стану організації харчування у закладах освіти.

4.2. Здійснити самоаналіз роботи щодо стану дотримання вимог діючого законодавства України з питань організації харчування.

5.  Наказ розмістити на інформаційних сайтах Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації та КУ «Навчально-методичний центр якості освіти та координації господарської діяльності навчальних закладах області».

6. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника директора Департаменту – начальника управління ресурсного забезпечення Департаменту освіти і науки облдержадміністрації ПЕРІУС Н.В.

 

Директор Департаменту освіти                                              О.ПАЛІЙЧУК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Департаменту освіти  і науки,

облдержадміністрації

26.09.2018 №  438

 

Склад комісії

з перевірки стану організації харчування в

закладах загальної середньої освіти області

ПЕРІУС Н.В.

заступник директора Департаменту - начальник управління ресурсного забезпечення Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, голова комісії

 

ПРІНЬКО С.І.

директор КУ «Навчально-методичний центр якості освіти та координації господарської діяльності навчальних закладах області», заступник голови комісії

Члени комісії:

ВОВК А.М.

заступник директора КУ «Навчально-методичний центр якості освіти та координації господарської діяльності навчальних закладах області»

 

БАЛАЦЬКИЙ П.І.

провідний фахівець КУ «Навчально-методичний центр якості освіти та координації господарської діяльності навчальних закладах області»

 

ІЛКУ Л.Г.

завідувач відділу КУ «Навчально-методичний центр якості освіти та координації господарської діяльності навчальних закладах області»

 

ЩЕРБАНОВИЧ С.М.

провідний фахівець КУ «Навчально-методичний центр якості освіти та координації господарської діяльності навчальних закладах області»

 

ЧЕРНЯВСЬКИЙ В.М.

начальник відділу санітарно-епідеміологічного нагляду та організації розслідування спалахів Головного управління Держпродспоживслужби Чернівецької області (за згодою)

 

 

 

 

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Департаменту освіти  і науки,

облдержадміністрації

26.09.2018 №  438

Протокол

вивчення стану дотримання вимог діючого законодавства України

щодо організації харчування в закладах освіти області

__________________________________________________________

(назва закладу освіти)

з/п

Об’єкт вивчення

Показники вивчення стану об’єкту

Зауваження

1.

Нормативно-правові документи, що регламентують організацію харчування в закладах освіти

Закони України:

- «Про освіту»;

- «Про загальну середню освіту»;

- Постанова Кабінету Міністрів України від 02.02.2011 № 116 «Про затвердження Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість»;

- Постанова Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 № 1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах»;

- Наказ Міністерства охорони здоров’я та Міністерства освіти і науки України від 01.06.2005 № 242/329 «Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах».

(рівень  обізнаності з цього питання).

 

2.

План роботи на навчальний рік

- Аналіз роботи за 2017/2018 навчальний рік з питань організації харчування.

- Завдання та контроль за станом організації харчування учнів (вихованців) на 2018/2019 навчальний рік.

- Наявність відміток про виконання заходів.

 

3.

Книга наказів з основної діяльності

Контроль за виконанням наказів щодо організації харчування.

 

 

4.

Проведення державних закупівель щодо організації харчування учнів (вихованців)

- Положення про комітет з конкурсних торгів.

- Наказ про створення комітету з конкурсних торгів.

- Наявність та оформлення протоколів комітету з конкурсних торгів щодо державних закупівель продуктів харчування.

 

5.

Організація харчування учнів (вихованців)

- Нормативність оформлення документів щодо організації харчування учнів (вихованців).

- Аналіз контингенту, який харчується.

- Організація питного режиму

- Організація дієтичного харчування.

- Виконання норм харчування.

- Наявність супровідної документації та якісних посвідчень.

- Умови зберігання та терміни придатності продуктів харчування.

- Наявність журналів бракеражу сирої та готової продукції, журналу відходів.

- Наявність перспективного меню (погодження перспективного меню з органами Держпродспоживслужби).

-Наявність карток-розкладок (відповідність типовій формі).

- Наявність меню в залі прийому їжі, його затвердження, погодження з медпрацівниками.

- Відповідність закладки продуктів карткам-розкладкам.

- Відповідність запасів у коморі.

- Вартість одного дня харчування.

- Відповідність кількості вихованців, які харчуються, кількості,  заявленій у меню.

- Виконання вимог п. 1.3 наказу Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я України від 15.08.2006 р. № 620/563 «Щодо невідкладних заходів з організації харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах» щодо заборони використання у харчуванні дітей сухих сніданків, продуктів швидкого приготування (макаронних виробів, супів тощо), чіпсів, сухариків, “повітряного рису”, смажених горіхів, бульйонних кубиків, кетчупів, газованих напоїв.

- Відгуки учнів, педагогічних працівників і батьків дітей про роботу харчоблоку та їдальні.

 

6.

Організація роботи їдальні та харчоблоку

- Наявність затвердженого графіка роботи, санітарної характеристики їдальні, перспективного меню, щоденного меню, карти санітарно-гігієнічного обстеження професійно-технічного навчального закладу за поточний навчальний рік, двотижневого перспективного меню, оформлених медичних книжок працівників та ін.

- Наявність у кухаря меню-розкладки, затвердженої керівником закладу освіти та підписаної кухарем, комірником, медичним працівником.

- Дотримання вимог порядку складання меню-розкладки (дата, проставлена кількість дітей, що харчуються, видача продуктів харчування повинна здійснюватися у грамах на одного учня, вказано ціни за одиницю, виведено вартість одного дитячого дня).

- Дотримання вимог щодо зберігання упродовж доби порцій їжі, що вживались учнями

 

7.

Документація від постачальників продуктів харчування до закладів освіти

- Контроль за дотриманням своєчасності завезення  продуктів та наявністю на них сертифікатів якості.

- Наявність графіків та маршрутів постачання продуктів харчування, погоджених із відповідними санітарно-епідеміологічними службами.

 

8.

Санітарний стан харчоблоку, допоміжних приміщень, їдальні  у закладах освіти

- Стан холодильного та технологічного обладнання.

- Кількість посуду, кухонного інвентарю та їх маркування.

- Санітарно-гігієнічні умови зберігання та обробки продуктів харчування.

- Додаткові вимоги Держ-продспоживспілки, ліквідація виявлених недоліків.

 

9.

Кадрове забезпечення фахівців

Наявність кухарів, помічників кухарів відповідно до потреби.

 

 

Висновки та пропозиції: ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Дата «______» _______________________ 2018 року

 

З протоколом ознайомлений (а)   _____________________________________________

Останнє оновлення на Вівторок, 09 жовтня 2018, 10:58
 

Погода

Історико-краєзнавчий портрет Буковини

Новий сайт

Геліантус

Учитель року -2018

Педагогічна преса

Освітній портал «Педагогічна преса»
Педагогічна преса: все про освіту в Україні та світі.
  • У СумДУ провели день міжнародної співпраці, учасникам якого розказали про грантові та стипендіальні програми
    У Сумському державному університеті провели День міжнародної співпраці, учасниками якого стали понад 200 студентів, викладачів та гостей вишу. Під час заходу їм розказали про переваги участі у грантових та стипендіальних програмах, а також надали практичні поради для успішної подачі заявки. Захід відбувся 19 жовтня 2018 року, у приміщенні СумДУ. Захід пройшов у форматі двох паралельних […]
  • Студенти ЖНАЕУ ознайомилися із роботою найбільшого насіннєвого заводу в країні
     У селі Почуйки Попільнянського району на Житомирщині працює найбільший насіннєвий завод в Україні. Виготовляють тут насіння кукурудзи. Інвестор – всесвітня компанія «Bayer», котра спеціалізується на сільськогосподарській продукції, продуктах харчування та охороні здоров’я.  Цей завод 17 жовтня у рамках практичного тренінгу з курсу “Міжнародний агробізнес” мали можливість відвідати студенти Житомирського національного агроекологічного університету, які здобувають освіту […]
  • Аспіранти з КНР отримали посвідчення у Сумському НАУ
    19 жовтня в Сумському національному аграрному університеті відбулася особлива подія. 24 аспіранти з Китайської Народної Республіки, які приїхали на навчання до університету, отримали посвідчення та пам’ятні подарунки від міського голови Олександра Лисенка та ректора університету Володимира Ладики. Іноземні аспіранти виявили бажання навчатися на п’яти факультетах: економіки і менеджменту, агротехнологій та природокористування, ветеринарної медицини, харчових технологій, […]
  • Рішення про підвищення посадових окладів освітянам на 10 % є передчасним, – Мінфін
    ЦК Профспілки працівників і науки України отримала уже другу відповідь від Міністерства освіти і науки України на звернення Профспілки, щодо підвищення з 1 вересня 2018 року посадових окладів (ставок заробітної плати) педагогічних та науково-педагогічних працівників на 10 %. У цьому листі зокрема повідомляється, що Міністерство освіти і науки неодноразово зверталося до Міністерства фінансів з проханням розглянути можливість […]
  • Робітничим професіям в Україні потрібна кампанія з популяризації, і мон готове підтримати її через свої ресурси, – Лілія Гриневич
    В Україні дедалі менше людей отримують професійну освіту, при цьому голод на робітничі кадри зростає. Німеччина боролася з цією проблемою, зокрема, через широку просвітницьку комунікаційну кампанію, що суттєво підвищила престиж робітничих професій в країні. МОН готове максимально підтримати таку кампанію, залучивши всі наявні ресурси, але потрібна й участь роботодавців. Про це заявила Міністр освіти і […]
  • В Уманському НУС відбулася презентація книги «370 днів у камуфляжі (записки артилериста)»
    За ініціативи студентського активу та Центру культури та виховання студентів в Уманському НУС пройшла зустріч-презентація твору Петра Солтиса «370 днів у камуфляжі (записки артилериста)». Автор пережив реальні моменти тяжкого життя воїна України. Цінність книги полягає не лише у правдивості викладеного матеріалу, а й у тому, що вона пропущена через серце. Біль, страждання, боротьба хороброго воїна, […]

Календар