Логін



Корисні посилання

Міністерство освіти і науки України

Чернівецький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти

Департамент освіти і науки, молоді та спорту Чернівецької обласної державної адміністрації

Інформаційна система управління освіти Чернівецької області

Путила туристична

Путильська районна державна адміністрація

Путильська районна організація профспілки працівників освіти

Районний методичний кабінет

Путильський РЦДЮТ

«Педрада» портал освітян України

10minschool

Сайт вчителів інформатики Путильщини

Сайт вчителів математики Путильщини

Сайти ЗНЗ району:

Путильська ЗОШ І-ІІІ ступенів

Путильська гімназія

Селятинська ЗОШ-інтернат І-ІІІ ступенів

Селятинська ЗОШ I-III ступенів

Самаківська ЗОШ I-III ступенів

Шепітська ЗОШ I-III ступенів

Яблуницька ЗОШ І-ІІ ступенів

Киселицька ЗОШ I-III ступенів

Підзахаричівський НВК

Мариничівський НВК

Русківський НВК

Фошківський НВК

Плосківська ЗОШ I-III ступенів

Розтоківська ЗОШ I-III ступенів

Дихтинецька ЗОШ I-III ступенів

Усть-Путильська ЗОШ I-II ступенів

Конятинська ЗОШ I-III ступенів

Сергіївська ЗОШ I-III ступенів

Довгопільська ЗОШ І-ІІІ ступенів

Замогильна ЗОШ І-ІІ ступенів

Сайти ДНЗ району:

Селятинський ДНЗ

Яблуницький ДНЗ

Киселицький ДНЗ

Конятинський ДНЗ

Путильський ДНЗ

Усть-Путильський ДНЗ

Плосківський ДНЗ

Довгопільський ДНЗ

Сергіївський ДНЗ

Розтоківський ДНЗ

Дихтинецький ДНЗ

ІСУО

 

 

 

КУРС:Дошкілля

Реєстрація на чергу в ДНЗ

Випускникам

Команда сайту

Адміністратор:

Попюк Петро Михайлович

Пошта:

putvos@ukr.net

Статистика

Користувачі : 5571
Зміст : 2230
Переглянути хіти змісту : 2222556


Наказ про вивчення стану дотримання вимог діючого законодавства України щодо організації харчування у закладах загальної середньої освіти області PDF Друк e-mail
Написав Administrator   
Вівторок, 09 жовтня 2018, 10:56

НАКАЗ

26”  вересня 2018р.                                                                                       № 438

Про вивчення стану дотримання

вимог діючого законодавства України

щодо організації харчування у закладах

загальної середньої освіти області

Відповідно до законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», на виконання плану роботи Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації на 2018 рік, керуючись постановами Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 № 1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах» (із змінами) та від 02.02.2011 № 116 «Про затвердження Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість» (із змінами), спільним наказом Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства освіти і науки України від 01.06.2005 № 242/329 «Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах», зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 15.06.2005  за № 661/10941, наказами Департаменту освіти і науки  від 16.08.2018 № 363 «Про організацію харчування дітей у закладах дошкільної, загальної середньої та професійно-технічної освіти у 2018/2019 н.р.», 16.08.2018 № 364 «Про невідкладні заходи щодо запобігання спалахам гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь серед дітей у закладах освіти області» та з метою підготовки матеріалів  до колегії Департаменту освіти і науки облдержадміністрації щодо стану дотримання вимог діючого законодавства України з питань організації харчування в  закладах загальної середньої освіти

НАКАЗУЮ:

1.  Здійснити  впродовж жовтня – грудня 2018 року моніторинг стану дотримання вимог діючого законодавства України щодо організації харчування в  закладах загальної середньої освіти області.

 

2. Затвердити:

2.1. Склад комісії з проведення моніторингу стану організації харчування в  закладах загальної середньої освіти області, що додається.

2.2. Протокол вивчення стану дотримання вимог діючого законодавства України щодо організації харчування в закладах загальної середньої освіти області, що додається.

3. Директору КУ «Навчально-методичний центр якості освіти та координації господарської діяльності навчальних закладах області»               ПРІНЬКО С.І.:

3.1. Здійснити виїзди комісії до закладів загальної середньої освіти, де були виявлені порушення органами Держпродспоживслужби Чернівецької області.

3.2. До 15.12.2018 узагальнити відповідні матеріали за результатами вивчення стану дотримання вимог діючого законодавства України щодо організації харчування в закладах загальної середньої освіти області та підготувати проект довідки та рішення колегії Департаменту освіти і науки облдержадміністрації.

4. Керівникам місцевих органів управління освітою райдержадміністрацій, міських рад, об’єднаних територіальних громад, директорам закладів загальної середньої освіти:

4.1. Забезпечити умови для проведення моніторингу стану організації харчування у закладах освіти.

4.2. Здійснити самоаналіз роботи щодо стану дотримання вимог діючого законодавства України з питань організації харчування.

5.  Наказ розмістити на інформаційних сайтах Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації та КУ «Навчально-методичний центр якості освіти та координації господарської діяльності навчальних закладах області».

6. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника директора Департаменту – начальника управління ресурсного забезпечення Департаменту освіти і науки облдержадміністрації ПЕРІУС Н.В.

 

Директор Департаменту освіти                                              О.ПАЛІЙЧУК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Департаменту освіти  і науки,

облдержадміністрації

26.09.2018 №  438

 

Склад комісії

з перевірки стану організації харчування в

закладах загальної середньої освіти області

ПЕРІУС Н.В.

заступник директора Департаменту - начальник управління ресурсного забезпечення Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, голова комісії

 

ПРІНЬКО С.І.

директор КУ «Навчально-методичний центр якості освіти та координації господарської діяльності навчальних закладах області», заступник голови комісії

Члени комісії:

ВОВК А.М.

заступник директора КУ «Навчально-методичний центр якості освіти та координації господарської діяльності навчальних закладах області»

 

БАЛАЦЬКИЙ П.І.

провідний фахівець КУ «Навчально-методичний центр якості освіти та координації господарської діяльності навчальних закладах області»

 

ІЛКУ Л.Г.

завідувач відділу КУ «Навчально-методичний центр якості освіти та координації господарської діяльності навчальних закладах області»

 

ЩЕРБАНОВИЧ С.М.

провідний фахівець КУ «Навчально-методичний центр якості освіти та координації господарської діяльності навчальних закладах області»

 

ЧЕРНЯВСЬКИЙ В.М.

начальник відділу санітарно-епідеміологічного нагляду та організації розслідування спалахів Головного управління Держпродспоживслужби Чернівецької області (за згодою)

 

 

 

 

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Департаменту освіти  і науки,

облдержадміністрації

26.09.2018 №  438

Протокол

вивчення стану дотримання вимог діючого законодавства України

щодо організації харчування в закладах освіти області

__________________________________________________________

(назва закладу освіти)

з/п

Об’єкт вивчення

Показники вивчення стану об’єкту

Зауваження

1.

Нормативно-правові документи, що регламентують організацію харчування в закладах освіти

Закони України:

- «Про освіту»;

- «Про загальну середню освіту»;

- Постанова Кабінету Міністрів України від 02.02.2011 № 116 «Про затвердження Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість»;

- Постанова Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 № 1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах»;

- Наказ Міністерства охорони здоров’я та Міністерства освіти і науки України від 01.06.2005 № 242/329 «Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах».

(рівень  обізнаності з цього питання).

 

2.

План роботи на навчальний рік

- Аналіз роботи за 2017/2018 навчальний рік з питань організації харчування.

- Завдання та контроль за станом організації харчування учнів (вихованців) на 2018/2019 навчальний рік.

- Наявність відміток про виконання заходів.

 

3.

Книга наказів з основної діяльності

Контроль за виконанням наказів щодо організації харчування.

 

 

4.

Проведення державних закупівель щодо організації харчування учнів (вихованців)

- Положення про комітет з конкурсних торгів.

- Наказ про створення комітету з конкурсних торгів.

- Наявність та оформлення протоколів комітету з конкурсних торгів щодо державних закупівель продуктів харчування.

 

5.

Організація харчування учнів (вихованців)

- Нормативність оформлення документів щодо організації харчування учнів (вихованців).

- Аналіз контингенту, який харчується.

- Організація питного режиму

- Організація дієтичного харчування.

- Виконання норм харчування.

- Наявність супровідної документації та якісних посвідчень.

- Умови зберігання та терміни придатності продуктів харчування.

- Наявність журналів бракеражу сирої та готової продукції, журналу відходів.

- Наявність перспективного меню (погодження перспективного меню з органами Держпродспоживслужби).

-Наявність карток-розкладок (відповідність типовій формі).

- Наявність меню в залі прийому їжі, його затвердження, погодження з медпрацівниками.

- Відповідність закладки продуктів карткам-розкладкам.

- Відповідність запасів у коморі.

- Вартість одного дня харчування.

- Відповідність кількості вихованців, які харчуються, кількості,  заявленій у меню.

- Виконання вимог п. 1.3 наказу Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я України від 15.08.2006 р. № 620/563 «Щодо невідкладних заходів з організації харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах» щодо заборони використання у харчуванні дітей сухих сніданків, продуктів швидкого приготування (макаронних виробів, супів тощо), чіпсів, сухариків, “повітряного рису”, смажених горіхів, бульйонних кубиків, кетчупів, газованих напоїв.

- Відгуки учнів, педагогічних працівників і батьків дітей про роботу харчоблоку та їдальні.

 

6.

Організація роботи їдальні та харчоблоку

- Наявність затвердженого графіка роботи, санітарної характеристики їдальні, перспективного меню, щоденного меню, карти санітарно-гігієнічного обстеження професійно-технічного навчального закладу за поточний навчальний рік, двотижневого перспективного меню, оформлених медичних книжок працівників та ін.

- Наявність у кухаря меню-розкладки, затвердженої керівником закладу освіти та підписаної кухарем, комірником, медичним працівником.

- Дотримання вимог порядку складання меню-розкладки (дата, проставлена кількість дітей, що харчуються, видача продуктів харчування повинна здійснюватися у грамах на одного учня, вказано ціни за одиницю, виведено вартість одного дитячого дня).

- Дотримання вимог щодо зберігання упродовж доби порцій їжі, що вживались учнями

 

7.

Документація від постачальників продуктів харчування до закладів освіти

- Контроль за дотриманням своєчасності завезення  продуктів та наявністю на них сертифікатів якості.

- Наявність графіків та маршрутів постачання продуктів харчування, погоджених із відповідними санітарно-епідеміологічними службами.

 

8.

Санітарний стан харчоблоку, допоміжних приміщень, їдальні  у закладах освіти

- Стан холодильного та технологічного обладнання.

- Кількість посуду, кухонного інвентарю та їх маркування.

- Санітарно-гігієнічні умови зберігання та обробки продуктів харчування.

- Додаткові вимоги Держ-продспоживспілки, ліквідація виявлених недоліків.

 

9.

Кадрове забезпечення фахівців

Наявність кухарів, помічників кухарів відповідно до потреби.

 

 

Висновки та пропозиції: ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Дата «______» _______________________ 2018 року

 

З протоколом ознайомлений (а)   _____________________________________________

Останнє оновлення на Вівторок, 09 жовтня 2018, 10:58
 

Погода

Історико-краєзнавчий портрет Буковини

Новий сайт

Геліантус

Учитель року -2019

Результати:

Географія

Основи здоров'я

Педагогічна преса

Освітній портал «Педагогічна преса»
Педагогічна преса: все про освіту в Україні та світі.
  • Топ-7 смачних страв до свята закоханих
    Головний символ Дня святого Валентина – сердечка. Зовсім прості страви, подані у формі серця, розкажуть про Вашу любов іноді краще за будь-які слова. Валентинка до Дня всіх закоханих може бути не тільки у вигляді листівки або шоколадки, а й у вигляді смачних страв, приготованих своїми руками. У формі серця можна зробити піцу, салат, яєчню, не […]
  • Встановлення посадового окладу доценту, який не має вченого звання
    Відповідно до пункту 9 статті 55 Закону України «Про вищу освіту» посади науково-педагогічних працівників можуть займати особи, які мають науковий ступінь або вчене звання, а також особи, які мають ступінь магістра. Під час заміщення вакантних посад науково-педагогічних працівників, зокрема доцентів, укладенню трудового договору (контракту) передує конкурсний відбір, порядок проведення якого затверджується вченою радою вищого навчального […]
  • Дослідники ЧНУ отримають понад 70 тисяч євро в межах Erasmus+
    Науковці Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича працюватимуть над створенням Федерації медіації та розробкою програми для магістрів-медіаторів. Проект упроваджується в межах  програми ЄС Erasmus+. Він спрямований на те, щоб розвивати в Україні практику залучення до вирішення конфліктів незалежної сторони – медіатора, який попередньо пройде підготовку. Загалом до проекту “Медіація: навчання та трансформація суспільства” залучені понад […]
  • 218 рецептів корисного ланчу створили учні зі всієї України 
    Конкурс  «Мій здоровий ланч», який проводився серед учнів навчальних закладів, що долучились до програми «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів», зібрав 218  рецептів корисних перекусів. Щоб взяти участь у конкурсі, школярам потрібно було розробити рецепт здорового ланчу, відзняти відеоролик та надіслати його організаторам програми. Страва повинна бути альтернативою  звичним перекусам, які учні їдять на […]
  • Місцева влада зможе створювати міжшкільні ресурсні центри: МОН затвердило положення
    Місцева влада та заклади освіти отримали нові можливості для розбудови оптимальної сучасної інфраструктури шкіл – природничих  лабораторій, спортивних залів та інших можливостей для поглибленого вивчення предметів. Міністерство освіти і науки затвердило Положення «Про міжшкільний ресурсний центр» (МРЦ), що набуло чинності сьогодні, 13 лютого 2019 року. «Багатьом закладам наразі бракує ресурсів, обладнання, лабораторій, де учні могли б навчитися […]
  • Сергій Квіт очолить Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти
    Екс-міністр освіти і науки Сергій Квіт призначений на посаду голови Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. Про це у своєму Facebook повідомила міністр фінансів Оксана Маркарова. За її словами, відповідне рішення було ухвалено під час засідання Кабінету Міністрів. Як відомо, вибори членів Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти відбулись на початку грудня 2018 року. За […]

Календар