Корисні посилання

Міністерство освіти і науки України

Чернівецький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти

Департамент освіти і науки, молоді та спорту Чернівецької обласної державної адміністрації

Інформаційна система управління освіти Чернівецької області

Путила туристична

Путильська районна державна адміністрація

Путильська районна організація профспілки працівників освіти

Районний методичний кабінет

Путильський РЦДЮТ

«Педрада» портал освітян України

Сайт вчителів інформатики Путильщини

Сайт вчителів математики Путильщини

Ресурси дистанційного навчання:

10minschool

Сайти ЗНЗ району:

Путильська ЗОШ І-ІІІ ступенів

Путильська гімназія

Селятинська ЗОШ-інтернат І-ІІІ ступенів

Селятинська ЗОШ I-III ступенів

Самаківська ЗОШ I-III ступенів

Шепітська ЗОШ I-III ступенів

Яблуницька ЗОШ І-ІІ ступенів

Киселицька ЗОШ I-III ступенів

Підзахаричівський НВК

Мариничівський НВК

Русківський НВК

Фошківський НВК

Плосківська ЗОШ I-III ступенів

Розтоківська ЗОШ I-III ступенів

Дихтинецька ЗОШ I-III ступенів

Усть-Путильська ЗОШ I-II ступенів

Конятинська ЗОШ I-III ступенів

Сергіївська ЗОШ I-III ступенів

Довгопільська ЗОШ І-ІІІ ступенів

Замогильна ЗОШ І-ІІ ступенів

Сайти ДНЗ району:

Селятинський ДНЗ

Яблуницький ДНЗ

Киселицький ДНЗ

Конятинський ДНЗ

Путильський ДНЗ

Усть-Путильський ДНЗ

Плосківський ДНЗ

Довгопільський ДНЗ

Сергіївський ДНЗ

Розтоківський ДНЗ

Дихтинецький ДНЗ

ІСУО

 

 

 

КУРС:Дошкілля

Реєстрація на чергу в ДНЗ

Випускникам

Команда сайту

Адміністратор:

Попюк Петро Михайлович

Пошта:

putvos@ukr.net

Статистика

Користувачі : 24956
Зміст : 2459
Переглянути хіти змісту : 2685548


Наказ про невідкладні заходи щодо запобігання спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь серед дітей у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах району PDF Друк e-mail
Написав Administrator   
Четвер, 14 вересня 2017, 09:44

Н А К А З

31.08. 2017 селище Путила № 13

Про невідкладні заходи щодо запобігання спалахів гострих кишкових інфекцій

та харчових отруєнь серед дітей у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах району

На виконання наказу Департаменту освіти і науки облдержадміністрації від 18.08.2017 № 367 «Про невідкладні заходи із запобігання спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь серед дітей у дошкільних, загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах області» з метою збереження здоров'я дітей, запобігання поширенню інфекційних хвороб і отруєнь серед дітей неякісними харчовими продуктами

НАКАЗУЮ:

1. Затвердити План заходів щодо запобігання спалахів гострих кишкових інфекцій і харчових отруєнь у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах району, що додається.

2. Керівникам навчальних закладів:

2.1. Розробити відповідні заходи та забезпечити їх виконання.

 

2.2. Впродовж навчального року ознайомлювати вихованців, учнів, педагогів та батьків із заходами щодо попередження виникнення та розповсюдження спалахів гострих кишкових інфекцій і харчових отруєнь.

2.3. При виявленні випадків харчових отруєнь у навчальних закладах терміново інформувати сектор управління в сфері освіти райдержадміністрації.

3. Фахівцю з організації харчування дітей сектору з управління в сфері освіти (Калініній О.Д.) тримати на постійному контролі виконання Плану заходів щодо запобігання спалахів гострих кишкових інфекцій і харчових отруєнь у навчальних закладах району.

4. Наказ розмістити на інформаційному сайті сектору управління в сфері освіти райдержадміністрації..

5. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

В.о. завідувача сектором

управління в сфері освіти Горбан С.В.


ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ сектору управління в сфері освіти райдержадміністрації

31.08.2017 № 13

Заходи

щодо запобігання спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь серед дітей у дошкільних та

загальноосвітніх навчальних закладах району

 

з/п

Зміст

Виконавець

1.

Забезпечити дотримання нормативно-правових документів щодо організації харчування та призначити відповідальних осіб за організацію харчування дітей.

Керівники навчальних закладів.

2.

Забезпечити належний санітарно-технічний стан мереж водопостачання та каналізування навчальних закладів, у т.ч. харчоблоків

Керівники навчальних закладів.

3.

Забезпечити навчальні заклади достатньою кількістю гарячої та холодної проточної води гарантованої якості, у т. ч. харчоблоки.

Керівники навчальних закладів.

4.

Забезпечити харчоблоки навчальних закладів холодильним та технологічним обладнанням відповідно до вимог санітарного законодавства.

Керівники навчальних закладів.

5.

Дотримуватися термінів реалізації, відповідного температурного режиму, товарного сусідства харчових продуктів та продовольчої сировини під час зберігання та транспортування.

Керівники навчальних закладів.

6.

Здійснювати прийом харчових продуктів лише за наявності документів, що підтверджують їх якість, згідно з Законом України «Про безпечність та якість харчових продуктів»

Керівники навчальних закладів.

7.

Забезпечити повноцінне, безпечне і якісне харчування дітей та виконання натуральних норм харчування у навчальних закладах відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22.11.04 №1591

Керівники навчальних закладів.

8.

Здійснювати своєчасне проведення ремонту холодильного та технологічного обладнання

Керівники навчальних закладів.

9.

Розробляти та затверджувати перспективні меню для харчування дітей в навчальних закладах відповідно до діючих санітарних норм та правил, погоджувати їх з Держпродспоживслужбою

Керівники навчальних закладів.

10.

Не допускати використання у харчуванні дітей продуктів, що містять синтетичні барвники, ароматизатори, підсолоджувачі смаку, консерванти, кремові вироби, вершково-рослинні масла та масла з додаванням будь-якої іншої сировини

Керівники навчальних закладів.

11.

Забезпечити дотримання технології приготування їжі відповідно до затверджених рецептур та санітарно-протиепідемічних вимог

Керівники навчальних закладів.

12.

Забезпечити ведення документації по здійсненню контролю за якістю та безпечністю харчування в навчальних закладах

Керівники навчальних закладів.

13.

Забезпечити своєчасне проходження профмедоглядів працівниками їдалень, а також осіб, зайнятих постачанням харчових продуктів

Керівники навчальних закладів.

14.

Забезпечити навчальні заклади миючими та дезінфікуючими засобами, кухонним, столовим посудом, виробничим інвентарем, спецодягом відповідно до санітарних вимог

Керівники навчальних закладів.

15.

Забезпечити дієвий контроль за дотриманням санітарно-протиепідемічних вимог у навчальних закладах

Керівники навчальних закладів.

з/п

Зміст

Виконавець

1.

Забезпечити дотримання нормативно-правових документів щодо організації харчування та призначити відповідальних осіб за організацію харчування дітей.

Керівники навчальних закладів.

2.

Забезпечити належний санітарно-технічний стан мереж водопостачання та каналізування навчальних закладів, у т.ч. харчоблоків

Керівники навчальних закладів.

3.

Забезпечити навчальні заклади достатньою кількістю гарячої та холодної проточної води гарантованої якості, у т. ч. харчоблоки.

Керівники навчальних закладів.

4.

Забезпечити харчоблоки навчальних закладів холодильним та технологічним обладнанням відповідно до вимог санітарного законодавства.

Керівники навчальних закладів.

5.

Дотримуватися термінів реалізації, відповідного температурного режиму, товарного сусідства харчових продуктів та продовольчої сировини під час зберігання та транспортування.

Керівники навчальних закладів.

6.

Здійснювати прийом харчових продуктів лише за наявності документів, що підтверджують їх якість, згідно з Законом України «Про безпечність та якість харчових продуктів»

Керівники навчальних закладів.

7.

Забезпечити повноцінне, безпечне і якісне харчування дітей та виконання натуральних норм харчування у навчальних закладах відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22.11.04 №1591

Керівники навчальних закладів.

8.

Здійснювати своєчасне проведення ремонту холодильного та технологічного обладнання

Керівники навчальних закладів.

9.

Розробляти та затверджувати перспективні меню для харчування дітей в навчальних закладах відповідно до діючих санітарних норм та правил, погоджувати їх з Держпродспоживслужбою

Керівники навчальних закладів.

10.

Не допускати використання у харчуванні дітей продуктів, що містять синтетичні барвники, ароматизатори, підсолоджувачі смаку, консерванти, кремові вироби, вершково-рослинні масла та масла з додаванням будь-якої іншої сировини

Керівники навчальних закладів.

11.

Забезпечити дотримання технології приготування їжі відповідно до затверджених рецептур та санітарно-протиепідемічних вимог

Керівники навчальних закладів.

12.

Забезпечити ведення документації по здійсненню контролю за якістю та безпечністю харчування в навчальних закладах

Керівники навчальних закладів.

13.

Забезпечити своєчасне проходження профмедоглядів працівниками їдалень, а також осіб, зайнятих постачанням харчових продуктів

Керівники навчальних закладів.

14.

Забезпечити навчальні заклади миючими та дезінфікуючими засобами, кухонним, столовим посудом, виробничим інвентарем, спецодягом відповідно до санітарних вимог

Керівники навчальних закладів.

15.

Забезпечити дієвий контроль за дотриманням санітарно-протиепідемічних вимог у навчальних закладах

Керівники навчальних закладів.

Останнє оновлення на Четвер, 14 вересня 2017, 09:56
 

Історико-краєзнавчий портрет Буковини

Новий сайт

Геліантус

Учитель року -2019

Результати:

Географія

Основи здоров'я

Посилання

Педагогічна преса

pedpresa.ua
ВИДАВНИЦТВО "ПЕДАГОГІЧНА ПРЕСА"
pedpresa.ua
  • Наш новий сайт
    Ласкаво просимо до нового сайту ДІВП видавництва «Педагогічна преса». Ми пропонує багато цікавих і сучасних науково-методичних журналів. Тут ви можете ознайомитися з повним переліком наших видань. У розділі “Наші видання” ви маєте змогу подивитися зміст наших друкованих часописів.